Gårdsveterinärerna i Östergötland AB bildades under hösten 2015 med syfte att erbjuda veterinärvård till lantbrukets djur och häst i Linköping och Norrköping med omnejd. Vi gör hembesök för akut och förebyggande sjukvård i hemmiljö med fokus på hög veterinärkompetens, trevligt bemötande och lättillgänglighet. Det är en privat ambulerande veterinärpraktik som utgår från Linköping. Vi eftersträvar att erbjuda den absolut bästa moderna djursjukvården med fokus på djurens välbefinnande.


Veterinär Fredrik Backlund tog veterinärexamen i Uppsala 2013 och har jobbat som hästveterinär och veterinär inom ambulatorisk verksamhet sen dess. Han har ett särskilt intresse för stordjursmedicin och kirurgi, och utbildar sig fortlöpande inom hästtandvård. Sedan 2018 är han medlem i Nordic College of Equine Dentistry.


På fritiden är han gärna i skogen med jakthunden Viggo, på resa till varma breddgrader eller hemma på familjegården i Småland.

Veterinär Gerd Backlund tog examen vid den Kongelige Veterinär og Landbohöjskole i Köpenhamn år 2005, och har sedan dess arbetat som Distriktsveterinär i Tibro och Norrköping. Hon har ett stort intresse för sjukdomutredningar på både häst och nöt. Hon har vidareutbildat sig inom besättningsutredning, hälsopaket mjölk och villkorad läkemedelsanvändning för nötbesättningar och har gått fördjupande kurser i hästtandvård, röntgen och ögonsjukdomar hos häst.
På fritiden ägnar hon mycket tid i växthuset och trädgårdslandet, där katten Pigge gärna hjälper till.


Gårdsveterinärerna är stolt sponsor av
Nattvandrarna